Konaković: Hvala glasačima, borićemo se za svaki pedalj BiH

Vijesti 09. okt 201813:40 > 13:46
N1

Zahvaljujem se našim glasačima na velikom povjerenju u Kantonu Sarajevo. Za samo šest mjeseci, koliko postojimo, druga smo stranka po broju glasova, oko 30.000 glasaža podržalo je Narod i pravdu, poručio je danas Elmedin Konaković, predsjednik ove stranke.

Pojasnio je s kim će Narod i pravda u koaliciju – s onima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog.

Kako je kazao, u ostalim kantonima nismo napravili tako dobar rezultat, ali smo se pojavili i najavili širenje i jačanje Naroda i pravde do lokalnih izbora.

”Borićemo se za svaki pedalj naše zemlje jednako. Djelima ćemo opravdati Vaše povjerenje. Zakon o porijeklu imovine, Zakon o nepotizmu i stranačkom zapošljavanje i ostali najavljeni procesi kreću odmah nakon formiranja Skupštine. Ključna stvar u vođenju daljih procesa biće odabir najboljih kadrova, bez obzira na stranačku pripadnost”, rekao je on.

‘Potrebno je u ovom trenutku formirati vlast sa ljudima koji su spremni staviti interes društva ispred svog ličnog, a posebno ispred stranačkog. Jasni ciljevi, projekti, rokovi i izvršioci. Transparentnost u radu i stalna komunikacija sa ljudima koji su nas birali”, naglasio je on.

Sam Konaković je, podsjećamo, prema dosad obrađenim glasovima, dobio povjerenje 11.604 građana Kantona Sarajevo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.