Nikšić: Nećemo ulaziti u matematičke koalicije

Vijesti 09. okt 201815:24 > 15:30
N1

Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, je komentarisao rezultate Opštih izbora. Istakao je da ova politička stranka neće koalirati sa Strankom demokratske akcije.

Nikšić je istakao da je prema do sada objavljenim rezultatima izgledno da će Socijaldemokratska partija u Predstavaničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dobiti pet mandata i u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine 16 mandata s mogućnosti da se poveća na 18 mandata.

Izrazio je žaljenje što Socijaldemokratska partija nije prešla cenzus i što nije ostvarila i bolji rezultat u pojedinim izbornim jedinicama.

Nikšiću je drago što su građanske političke stranke zajedno ostvarile veći uspjeh od desnih političkih stranaka u Federaciji Bosne i hercegovine.

Kada je u pitanju konstituisanje vlasti, rekao je:

“Nećemo ulaziti u matematičke koalicije. Imamo Plan 10. Razgovarat ćemo sa onima koji su spremni podržati mjere koje su po nama ključne za napredak Bosne i Hercegovine. Vlast radi vlasti nas ne znaima. Zanima nas samo vlast koja će imati svoj program”.

Podcrtao je da će ova politička stranka razgovarati s partnerskim strankama o formiranju vlasti, te je dodao:

“Formirani su prvi kontakti o formiranju vlasti u kantonima gdje je to moguće. Dakle, tamo gdje je moguće formirati vlast bez Stranke demokratske akcije”, zaključio je predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.