Kako izgleda mjesto eksplozije u Brodu (FOTO)

Vijesti 10. okt 201800:46 > 00:54
REUTERS/Dado Ruvic

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske ulaze na mjesto nesreće u Brodu radi uviđaja, nakon žestoke eksplozije koja se dogodila u Rafineriji nafte.

Prema do sada poznatim informacijama, do eksplozije i požara došlo je u 21:30 minuta, a požar je lokalizovan oko 23:00 sata.

Fotografije objavljene na agenciji Reuters prikazuju mjesto eksplozije i ulazak policije u krug Rafinerije nafte, a vidljiv je i dim koji još uvijek tinja.

Potvrđeno je da je povrijeđeno osam osoba, koje su hospitalizovane u Domu zdravlja u Brodu, ali će biti upućene na dodatne – preventivne pretrage u dobojsku bolnicu. Također, navodi se da su svi van životne opasnosti i da se radi o lakšim tjelesnim povredama. 

Eksplozija se čula i u Slavonskom Brodu u Republici Hrvatskoj, a u oba mjesta izazvala je paniku kod građana. Više o tome čitajte OVDJE.

VEZANE VIJESTI

Neslužbeno – do eksplozije je najvjerovatnije došlo na postrojenju broj 4. Vatrogasci nisu tražili dodatnu pomoć od kolega iz Hrvatske, potvrđeno je. 

Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara sazvao je sjednicu kriznog štaba, te je u saradnji sa policijom Slavonskog Broda upozorio građane da ostanu u kućama i da ne izlaze na otvoreno.

Više informacija bit će poznato nakon obavljenog uviđaja i policijskog izvještaja koji se očekuje naknadno.

Pogledajte fotogaleriju sa mjesta eksplozije u Rafineriji nafte.

Više informacija o ovoj nesreći pratite sutra u Novom danu na N1, informativnim emisijama na N1, Danu uživo te Dnevnicima. Naša ekipa izvještavat će uživo sa mjesta nesreće. Sve informacije potražite i na portalu N1info.com. 

REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic
REUTERS/Dado Ruvic

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.