Šefik Džaferović i Valentin Inzko u Danu uživo

Vijesti 10. okt 201811:30 > 11:31
N1

Od danas, 10.oktobra, emisija koja se najviše gleda, komentira i citira dobija svoje novo ruho i novi termin.

“Dan uživo” od sada od 16 sati pa sve do 18:30.

Još bolji, još aktualniji i još dinamičniji, a ovo su naše današnje teme i gosti:

– Jedna osoba poginula u eksploziji i požaru u Rafinieriji u Brodu. Eksplozija se dogodila najvjerovatnije u postrojenju za preradu nafte. Uživo smo na mjestu događaja, za N1 o ekološkim posljedicama govori Anes Podić, iz Udruženja “Eko akcija”.

– O svojoj novoj funkciji, planovima , svojim kolegama Željku Komšiću i Miloradu Dodiku, vanjskoj politici BiH, EU i NATO integracijama, izborima , kampanji za Dan uživo govori novi član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

– Kako gleda na izbore, kampanju ,rezultate ,te što će poručiti u svom novom obraćanju Generalnoj skupštini UN-a, pitamo visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, koji je naš današnji gost.

– Sjećanje na studentice; danas otkrivanje spomenika tragično strradalim studenticama Selmi i Editi ispred Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Uživo smo na mjestu događaja.

– Jučer Bosna i Hercegovina dobila novu komercijalnu televiziju s nacionalnom frekvencijom koja je startala pod imenom Nova BH. Podsjećamo, Nova BH je članica portfolija grupacije United Media, vodeće medijske platforme u jugoistočnoj Evropi. Gledatelji televizije Nova BH se mogu radovati bogatoj programskoj šemi za predstojeću sezonu, s vrhunskim sportskim, zabavnim, dramskim, serijskim i filmskim programom. Što nas sve očekuje za N1 govori tv voditelj i urednik Aleksandar Hršum.

– Pjesmom “Smetljište historije” za koju su snimili i videospot, bh. hip hop sastav Helem nejse odlučio je progovoriti tačno onda kada nastupi izborna šutnja i javno iznijeti svoje mišljenje u nadi da će se bh. građani probuditi iz višegodišnjeg sna. Jesmo li se probudili? Helem nejse danas s nama.

Donosimo i aktualne vijesti, servisne informcije, biznis vijesti , kao i zanimljivosti sa svjetsskih agencija.

U novom studiju i novom terminu danas s Vama Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.