Sirijac uhapšen zbog krijumčarenja ljudi

Vijesti 10. okt 201814:25 > 14:28
Ilustracija

Službenici Jedinice granične policije Orašje uhapsili su državljanina Sirije čiji su inicijali J.H, jer su u njegovom prtljagu otkrili tri pasoša Turske koja su glasila na različita imena.

Sirijac je juče kontrolisan u autobusu koji saobraća na relaciji Kozluk-Sankt Polten u Austriji, pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Orašje.

Daljim radom službenici ove jedinice došli su do saznanja da se J.H. dovodi u vezu sa krijumčarenjem ljudi.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, putne isprave su privremeno oduzete, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje ljudi, uhapšeni Sirijac je uz izvještaj o krivičnom djelu predat Tužilaštvu BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Šamac uhapšena je državljanka BiH i Hrvatske S.P.M, koju zbog pronevjere potražuje Osnovni sud u Modriči, te je predata službenicima Sudske policije Doboj.

Na sarajevskom aerodromu juče je na letu za Štutgart uhapšeno lice A.M.A, jer je ustanovljeno da ga zbog teške krađe potražuje Opštinski sud u Sarajevu, te je predato službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Pri ulasku u BiH na graničnom prelazu Gradiška juče je uhapšeno lice Z.A, koje potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog teške tjelesne povrede, te je predato službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Rača u ponedjeljak, 8. oktobra, slobode je lišeno lice S.A. jer ga potražuju Opštinski sud u Tuzli zbog teške krađe i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog prevare, te je predato službenicima Sudske policije Odžak. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.