Novi dan: Gosti su fra Marković, Šepić, Herceg, Cerić…

Vijesti 10. okt 201815:39 > 15:44
N1

Nacionalisti žive od straha bosanskohercegovačkog naroda i tako opstaju na vlasti, a ko god stavlja ljude u ambijent straha, bilo da je političar, kardinal ili reis, zločinac je prema svome narodu - riječi su Fra Ive Markovića - profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu.

O rezultatima ovih izbora, sastavljanju vlasti, kombinatorikama za Novi dan fra Ivo Marković

Od svih novih stranaka koje su se pojavile na složenoj bh. političkoj sceni Nezavisni blok ostvario je najbolje rezultate. Parlamentarni su na svim nivoima. Šta će ponuditi u Parlamentu i koji su prioriteti političkog djelovanja u BIH za Novi dan pojasnit će predsjednik Nezavisnog bloka Senad Šepić.

Jedna osoba smrtno je stradala, a deset je povrijeđeno u eksploziji u Rafineriji nafte u Brodu. Komisija istražuje uzroke incidenta i utvrđuje razmjere posljedica. Analizu kako funkcionisu teška postrojenja i koji su mogući razlozi nastanka havarija za Novi dan stručnjak za rafinerije Emir Cerić.

Šatro.info je regionalni satirični magazin koji tretira aktuelne političke i društvene teme, sa zanimljivim osvrtom na bosanskohercegovačku realnost. Ovog jutra naš gost je urednik šatro.info; Haris Dedović.

Taekwondo savez BiH održao radni sastanak s predsjednikom Evropske Taekwondo Federacije. Pred klubovima evropska i svjetska takmičenja. Kako teku pripreme i kako funkcioniše savez za Novi dan govori Samir Sarić – član Izvršnog odbora Saveza, trener seniorske reprezentacije Haris Husić i trener kadetske reprezentacije Vedran Ćulum.

Rubrika press ovog jutra sa Zoran Herceg – konceptualni umjetnik.

Budite uz Novi dan. Minela Jašar – Opardija sa vama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.