Hitno saopštenje Naroda i pravde o izborima: U toku je krađa

Vijesti 10. okt 201818:08 > 18:09
Fena

U toku je najveća postizborna krađa, pozivamo medije da pod hitno dođu na biračka mjesta ponovnog brojanja - poručuju u saopštenju iz ove stranke.

“Narod i Pravda obavještava javnost i građane da je u toku najveća postizborna krađa. Naime, u cilju da u finišu brojanja glasova SDA obezbijedi sebi dodatne mandate, a drugim strankama, prije svega Narodu i Pravdi, oduzme glasove, počelo je ponovno brojanje i to uglavnom na onim biračkim mjestima na kojima je Narod i Pravda imala najveći uspjeh. U 14.56 sati nam je javljeno da u 15.00 sati počinje ponovno brojanje glasova, sve sa ciljem da se onemogući da imamo svoje posmatrače na licu mjesta. Šta više, na mnogim mjestima u Novom Grdu, u Centru i na Ilidži, našim akreditiranim posmatračima zabranjen je ulaz mimo zakona i svih pravila CIK-a”, navodi se u saopštenju.

Oni su pozvali građane da zaštite svoje pravo na izbornu volju i zaštite cijeli izborni proces.

“Poručujemo svim ovim bahatim kriminalcima koji bi da ono što nisu mogli steći voljom naroda nadoknade brutalnom krađom, da će Narod i Pravda svim sredstvima spriječiti pljačku glasova i izigravanje volje građana. Pozivamo predstavnike svih medija u Bosni i Hercegovini da pod hitno dođu na mjesta ponovnog brojanja i svojim medijskim sredstvima pomognu građanima da saznaju šta se dešava s njihovim glasovima i zašto je cijeli ovako tajnovit, netransparentan i nezakonit!?”, stoji u saopštenju Naroda i pravde.

Narod i pravda smatra da će cijeli izborni proces biti kompromitiran ako se hitno ne zaustavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.