Oduzeta krijumčarena roba u nekoliko akcija

Vijesti 11. okt 201810:46 > 10:51
Uprava za indirektno oporezivanje

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje u nekoliko odvojenih akcija su na područiju koje pokriva Regionalni centar Tuzla oduzeli raznu robu u vrijednosti 101.300,00 KM, saopćeno je iz Uprave.

Uprava za indirektno oporezivanje
Uprava za indirektno oporezivanje
Uprava za indirektno oporezivanje

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje u četiri odvojene akcije oduzeli su veću količinu različite robe.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja RC Tuzla vršeći pojačanu kontrolu robnog i putničkog prometa na GP Rača prilikom ulaska u carinsko područje BiH pronašli su skrivenu i neprijavljenu robu u dva slučaja uz pomoć opreme koja je donirana od strane Američke ambasade putem programa EXBS.

Prilikom kontrole na putnoj komunikaciji Tuzla-Sarajevo, pronađena je i oduzeta roba stranog porijekla, a radilo se o 677 komada tekstilnih proizvoda (jakne, hlače, haljine, majice).

Pregledom pošiljke koja je bila prijavljena za konačno carinjenje na područiju RC Tuzle, pronađena je neprijavljena roba i to 2.091 komada tekstilnih proizvoda (dukserice, hlače i majice).

U saradnji sa Grupom za obavještavanje i na osnovu operativnih saznanja prilikom provjere prometa akciznih proizvoda pronađeno je 1.366 paklice cigareta koje nisu bile obilježene zakonom propisan način.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe je 101.300,00 KM.

Protiv počinioca opisanih nezakonitosti biće pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.