U Novom danu Zukan Helez, Adis Nadarević i Adnan Fazlagić

Vijesti 11. okt 201814:35 > 14:39
N1

Nastavljamo pratiti izborni proces u BiH, glasovi se još prebrojavaju, množe se reakcije na izborne rezultate.

SDP BiH jedna je od stranaka koja traži ponovono brojanje glasačkih listića, zbog sumnje u brojne nepravilnosti tokom izbornog procesa. Hoće li ostati opozicija ili će u poziciju i gdje, te ko su im poželjni partneri? Zukan Helez član glavnog odbora SDP-a BiH govori za Novi dan.

Uživo smo u Mostaru, govorimo o reakcijama na izbor Željka Komšića za člana Predsjedništva iz hrvatskog naroda, te organizovanom protestu.

Izbori u BiH pomno su se pratili i u Njemačkoj. Kolege sa Deutsche Wellea donose reakcije na izborne rezultate i pregled drugih aktuelnosti. Uživo smo u Bonnu.

U misiji rušenja predrasuda Adis Nadarević prošao je sa migrantima rutu od Sarajeva do Bihaća. Upoznao je njihove priče, prenio ih ljudima i javnosti u našoj zemlji. O projektu ”Bosanska ruta”, kakav tretman migranti imaju u BiH, šta misle o našim ljudima Adis Nadarević govoriće u Novom danu.

U susret Evropskom danu donacije i transplantacije organa za Novi dan govore Adnan Fazlagić i Džan Kapić. Adnanu je prije 4 godine transplantirano srce, a Džan je prije 2 godine donirao pola jetre kako bi ocu spasio život. Nama će ispričati svoje životne priče.

Društveno-političku svakodnevicu kroz naslovnice dnevnih novina komentariše Zoran Krešić, urednik u Večernjem listu, izdanje za BiH.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati. Dobro jutro će vam poželjeti Ivana Crnogorac.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.