Vremenska prognoza za subotu, nedjelju, ponedjeljak i utorak

Vijesti 12. okt 201808:54 > 08:59
N1

Velikih promjena vremena u narednih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini - neće biti. Saopćeno je to jutros iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine. I dalje će biti relativno toplo za ovo doba godine, a padavine nisu najavljene.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, jugu zemlje do 26°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U ponedjeljak prognozira se povečanje oblačnosti sa juga koje će usloviti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u Bosni prije podne će biti i magle. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 24°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22°C, jugu zemlje do 24°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.