Državljanin Turske povrijeđen u Sarajevu

Vijesti 12. okt 201811:56 > 12:10
Pixabay/ilustracija

Policija Treće policijske uprave u Sarajevu kasno sinoć rasvijetlila je slučaj razbojništva i lišila slobode dvije osobe, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Naime, u 23 sata policija je zaprimila poziv da je u ulici Zmaja od Bosne počinjeno razbojništvo nad turskim državljaninom, koji je tom prilikom i povrijeđen.

Povrijeđeni je vozilom hitne pomoći prevežen u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Brzom reakcijom policije, dvije osobe su pronađene i lišene slobode. Radi se o jednom državljaninu Libije i jednom državljaninu Alžira.

U neposrednoj blizini lišenja slobode pomenutih lica, pronađeni su i izuzeti odbačeni otuđeni predmeti, kao sredstvo izvršenja

Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Navedena lica su predata u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, navodi se u saopćenju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.