U Danu uživo Konaković, Duraković i Prosinečki

Vijesti 12. okt 201812:50 > 12:55
N1

Ne propustite emisiju Dan uživo u 16 sati. Donosimo aktualne vijesti i zanimljive goste.

Stranka Narod i pravda predala SIPA-i kaznene prijave zbog sumnje na izbornu krađu; prvi čovjek ove stranke Elmedin Konaković danas u našem studiju te govori o rezultatima, planovima i mogućim koalicijama.

Želio je kao neovisni kandidat postati potpredsjednik Republike Srpske, međutim u tome nije uspio, s druge strane rezultati izbora pokazuju da će Bošnjaka u Skupštini Republike Srpske biti manje nego u prethodnom sazivu. Što će to značiti za stanovnike ovog bh.entiteta? Ćamil Duraković govori za našu emisiju.

“Kud idijoti i jedna ljubavna priča” naziv je knjige novinara i publiciste Emila Karamatića koja je sinoć promovirana u Mostaru. O novoj knjizi, jučerašnjim prosvjedima u gradu na Neretvi, izborima, Emil Karamatić govori za N1.

Uživo smo na press konferenciji Nogometne reprezetnacije BiH, što nakon meča sa Turskom kaže izbornik Robert Prosinečki? S kojim timom na Grbavici dočekuje Sjevernu Irsku?

Počinje sedmi po redu Tuzla Film Festival. Organizatori najavili značajna imena iz svijeta filma i 120 ostvarenja na ovogodišnjem festivalu; direktor Boris Balta otkriva sve detalje.

Slijepi Sarajlija Denis Barta pjesmom “Oprosti mi pape” oduševio Hrvatsku, te rasplakao žiri u show programu “Supertalent”, danas je s nama i govori za Dan uživo.

Tu su i aktualne vijesti, servisne informacije, biznis vijesti, te druge aktualnosti.

S Vama danas Zvonko Komšić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.