Predložen pritvor za uposlenika ministarstva u RS-u

Vijesti 12. okt 201814:08 > 14:14
Ilustracija

Republičko javno tužilaštvo je predložilo pritvor protiv rukovodioca Odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske zbog sumnje da je primio mito u iznosu od 1.500 maraka i 1.000 eura da bi na stavio na spisak i ubrzao rješavanje stambenog pitanja u zgradi za izbjeglice koja se tek treba izgraditi na području Doboja.

U nastavu vam u cijelosti prenosimo saopštenje Republičkog javnog tužilaštva:

“Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala uputilo je danas sudiji za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci, prijedlog za određivanje mjere pritvora protiv J.J zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Primanje mita.

Osumnjičeni se tereti da je tokom 2015. godine u Doboju u svojstvu službenog lica, kao rukovodilac Odsjeka Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske, zahtijevao i primio novac u iznosu od 1.500 KM i 1.000 evra od porodice radi stavljanja na spisak, a potom i ubrzavanja procesa rješavanja stambenog pitanja u zgradi koja se treba graditi za izbjeglice na području grada Doboja.

Republički javni tužilac mjeru pritvora predložio je zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, ali i ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače”, saopšteno je iz Republičkog javnog tužilaštva.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.