Jedinstven doživljaj: Oktobarsko sunce u Pionirskoj dolini

Vijesti 14. okt 201816:50 > 18:24
N1

Nešto topliji jesenji dani privukli su mnoge građane u Pionirsku dolinu. Radnici užurbano rade na pripremi parka, ali i kako bi obezbijedili životinjama sve ono neophodno za nadolazeće hladnije dane.

Sunčani nedjeljni dan, prilika je i za stanovnike Pionirske doline da odmore i uživaju u zrakama oktobarskog sunca.

Za djecu ovo je jedinstven doživljaj, ali i roditelji se vrate u djetinjstvo i podjednako uživaju.

Pitali smo posjetioce šta misle o zoološkom vrtu i evo šta su nam kazali:

“Super je, baš se super može provesti porodični dan”.
“Zadovoljni smo. Došla sam tek poslije 15 godina, tako da mi je drago da sam ponovo u Sarajevu i da mogu dovesti svoje dijete da vidi i upozna Pionirsku dolinu”.
“Pa uzimajući u obzir sve u gradu definitvno je za sada uredu. Uvijek može malo bolje, ali nije loše”:
“Pa s obzirom na okolnosti jako fino. Nisam odavno bio ovdje i zaista je lijepo”.

A Pionirska dolina u fazi je pripreme za novog stanovnika. Uskoro bi mališani i njihovi roditelji mogli uživati i u pogledu na bengalskog tigra, koji nam stiže iz Francuske.

“Ove godine osim prinova koje smo imali tokom proljeća, dobili smo i vuka. To je prvi put nakon agresije nešto što smo uradili za Pionirsku dolinu i vratili joj onaj stari prijeratni sjaj. Svakako uradili smo i sve pripreme za dolazak bengalskog tigra”, kazala je Aldijana Hamza, portparolka KJKP Park.

Broj prinova i mladunaca u sarajevskom zoološkom vrtu, znak je da su briga i njega životinja na veoma visokom nivou. Uskoro slijedi i prelazak na zimski režim.

“Pionirska dolina trenutno raspolaže sa 53 životinjske vrste. Odnosno nešto više od 530 životinja imamo u našem zoološkom dijelu vrta. Vidite da ovaj dio gdje su rekviziti za zabavu još uvijek aktuelan i on će u toku snježnih padavina biti van funkcije. Ali, svakako Pionirska dolina ima prelijep prirodni ambijent, tako da građani i tokom zime dolaze u Pionirsku i vole provesti vrijeme ovdje”, ispričala nam je Hamza.

Svakako dodatni motiv da uživaju u pogledu na nove životinjske vrste privolit će posjetitelje da se iznova i iznova vraćaju u Pionirsku dolinu.

Dolinu osmjeha i sretnog djetinjstva mališana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.