Ambasador Velike Britanije u BiH: E, to je Sarajevo!

Vijesti 15. okt 201811:55 > 12:10
Ambasada Velike Britanije

Navijači Sjeverne Irske koji su stigli u Sarajevo na utakmicu Lige nacija broje sate do početka susreta protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine. U glavni grad naše zemlje stiglo ih je nekoliko desetaka, a jedna navijačica izgubila je telefon i kreditne kartice koje su ubrzo pronađene.

Cijeli slučaj na Twitteru je komentarisao i ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field.

“E, to je Sarajevo! Veliko hvala F. V. koji je našao izgubljeni iPhone i kreditne karte i vratio ih vlasnici iz Sjeverne Irske. Junak dana!”, naveo je Field.

On je jučer posjetio trening Sjeverne Irske na Grbavici i dobio dres od reprezentativca Gavina Whytea koji nastupa za Oxford United, a za koji navija nedavno imenovani ambasador Velike Britanije u BiH.

Navijači reprezentacije Sjeverne Irske uživaju u glavnom gradu BiH, vlada odlično raspoloženje i  nadaju se povoljnom rezultatu za svoju selekciju. Kažu kako gradu nedostaje pravih pubova, ali su ih oduševile žičara i bob staza.

Fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske u okviru UEFA Lige nacija snage će odmjeriti u ponedjeljak na stadionu Grbavica u Sarajevu s početkom u 20:45 sati uz direktan prenos na Novoj BH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.