Vasković se nije pojavio na saslušanju, pitanja za tužioca

Vijesti 16. okt 201810:30 > 10:36
N1

Novinar Slobodan Vasković se danas nije pojavio na saslušanju pred Posebnim odjeljenjem Republičkog javnog tužilaštva.

Tužilaštvo Republike Srpske, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pozvalo je prije nekoliko dana novinara Slobodana Vaskovića na saslušanje u svojstvu svjedoka u vezi sa slučajem stradanja banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

“Slobodan Vasković se nije pojavio pred Sudom posebnog odjeljenja za organizovani kriminal gdje je trebao dati izjavu zbog tvrdnji koje je iznio na svom blogu. Sinoć je jednom kolegi rekao da novinari dođu, međutim novinari su došli, ali Vasković nije. Vasković kaže da nije dobio poziv iz Tužilaštva”, javlja Starčević.

Vasković je danas objavio nove informacije u kojim tvrdi i poziva na odgovornost ljudi za smrt Davida Dragičevića. Danas je ponovo prozvao Miodraga Bajića, šefa Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva, te ga pozvao da odgovori na pitanja koja mu je postavio.

Podsjetimo, sinoć je bio 204. dan okupljanja grupe “Pravda za Davida”, u nešto drugačijem izdanju nego do sada. Građani su išli u protestnu šetnju do Palate RS, gdje se Davor Dragičević obratio policajcima i optužio MUP i Tužilaštvo za smrt sina.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.