Danas se u Sarajevu predstavlja EON, nova era televizije

Vijesti 17. okt 201807:32 > 08:03
N1

Danas se lansira najveća tehnološka inovacija u regionu koja će promijeniti način gledanja televizije.

U Sarajevu danas, 17.10. 2018. u 13:00h, u hotelu Europe Telemach i United Group predstavljaju EON, novu eru televizije koja je na najutjecajnijoj svjetskoj konferenciji elektronskih medija i tehnologije IBC2018, EON platforma osvojila je CSI nagradu u kategoriji Best mobile TV technology or service (najbolja TV platforma/servis za mobilne uređaje).

Razvojni centar United Grupe (Telemach, Total TV, SBB) sa svojim rješenjem za EON servis pobijedio je u takmičenju u jakoj konkurenciji između tehnoloških kompanija. Time je dobio prestižno priznanje za svoju inovativnost i pokazao da su proizvodi koje razvija na nivou svjetskog standarda.

CSI nagrade se dodjeljuju već 16 godina i smatraju se jednim od najprestižnijih u industriji. Ove nagrade promovišu dostignuća u sektoru medijskog emitovanja, video produkcije, OTT i IoT servisa.

Cable and Satellite International magazin (CSI) osnovan je 1999. godine, s fokusom na temama koje se bave distribucijom sadržaja putem kablovskih, satelitskih i zemaljskih televizija, IPTV, hybrid TV i OTT servisa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.