Načelnik Bugojna poručio Komšiću: Dobro nam došao

Vijesti 17. okt 201812:39 > 12:42
N1

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić jedan je od 11 potpisnika pisma u kojem novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića proglašavaju nepoželjnim u općinama Srednje Bosne gdje žive Hrvati. Sa ovakvim stavom Vrljića ne slaže se načelnik Bugojna Hasan Ajkunić.

Komšić je u Bugojnu, ako se gledaju rezultati za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, pobijedio Dragana Čovića. Lider DF-a je u ovom gradu dobio 2.820 glasova dok je predsjednik HDZ-a dobio 1.306 glasa. Potpisnici navedenog pisma navode da Željko Komšić nema što tražiti na teritoriji Srednjebosanskog kantona. 

Sa ovakvim stavom se ne slaže načelnik Bugojan Hasan Ajkunić koji je za N1 kazao da je Komšić dobrodošao u ovaj grad.

“Ne može niko u ime općine niti institucija uskraćivati. Za mene je on legalno izabran član Predsjedništva BiH i ja mu želim puno sreće i zdravlja, da istraje. On se bori za Bosnu i Hercegovinu i ja mu želim na tom putu da mu dam podršku. Dobro mi došao u Bugojno, kad god hoće da dođe”, kazao je Ajkunić za N1.

Kako navodi, o ovoj temi se nije razgovaralo na sjednici Općinsko vijeće. 

“Što se mene kao načelnika tiče, on je legalno izabran po Izbornom zakonu. Želimo mu svu sreću i da, ako Bog da, našu Bosnu i Hercegovinu sa ostalim članovima Predsjedništva i institucijama koje su izabrane uvede u onaj put kojem težimo, a to je EU”, kazao je načelnik Bugojna te još jednom poželio dobrodošlicu Komšiću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.