Pametniji, bolji, brži – EON

Vijesti 17. okt 201818:14 > 18:17
N1

Granice su pomjerene kada je u pitanju način gledanja televizije.

Prvi put u regionu predstavljen je EON pametni box i EON Tv platforma. Pametniji, bolji, brži . Uz set box koji je moguće instalirati na bilo koji televizor dobijaju se sve funkcionalnosti jednog TV-a . Za one koji imaju smart TV EON je dostupan i kroz aplikaciju.

Samo jednim klikom na daljinskom upravljaču vi možete da idete sa sadržaja na sadržaj na televiziji na sadržaj na internetu i obrnuto. Možete da koristite sve sadržaje koji su dostupni na youtubu da koristite na hiljade aplikacija koje su dostupne na internetu možete da skidate i igrate igrice na TV-u i naravno možete da pratite kompletan sadržaj koji je u Telemachovoj ponudi“, kazao je Kenan Đonko, direktor prodaje i marketinga Telemacha.

EON je veoma jednostavan za korištenje, sa EON-om imate isto iskustvo na svim uređajima, na TV-u, tabletu računaru ili mobitelu.

Možete da početi gledati film na TV-u i nastaviti gledati na računaru ili tabletu. Ukoliko ste nešto propustili, od sada će svi kanali na EON platformi imati opciju sedam dana gledanja unazad, a video klub će biti još bogatiji, s više od 12.500 naslova domaćih i stranih filmova i serija. Razvijen je i daljinski upravljač koji ima voice search i bluetooth koji značajno olakšava pretragu sadržaja.

Daljinski upravljač koji je razvijen dobio je svjetsku nagradu za inovativni dizajn ali to nije sve.

Napomenuo bih razvojni centar koji je radio na ovom projektu već dobio jednu nagradu a u pitanju je csi nagrada u kategoriji best TV tehnology service na prestižnoj konferenciji elektronskih medija“, kazao je Admir Drinić, generalni direktor Telemach.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.