Pavić odgovorio Dodiku

Vijesti 18. okt 201814:37 > 14:45
N1

Marko Pavić, predsjednik Demokratskog narodnog saveza, je istakao da je Predsjedništvo ove političke stranke zadovoljno ostvarenim rezultatima. Kako je kazao, njihove kadrove ne mora niko smjenjivati, već da će to učiniti sami ako su nešto pogriješili. U Demokratskom narodnom savezu nema "mangupa", rekao je Pavić.

Pavić je naglasio da je Demokratski narodni savez dobio 12 do 14 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Potpuno su realizovani ciljevi kampanje”, rekao je i potom se osvrnuo na smjene kadrova ove političke stranke.

“Smjene kadrova Demokratskog narodnog saveza su obavljene mimo našeg znanja, nije nam poznato ko ih je tražio i provodio”, ukazao je Pavić i naveo da je dva puta do sada razgovarao sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Saveza nezavisnih socijaldemokrata. Poručio je i sljedeće:

“Naše kadrove ne mora niko smjenjivati, ako to treba uraditi uz dokaze, mi ćemo to sami uraditi. Druga je pozadina iza smjena, ne slabi rezultati”.

Odgovorio je Dodiku na konstataciju da se Demokratski narodni savez treba rješiti “magupa”.

“Dodik je rekao da ima mangupa, za mene ih u Demokratskom narodnom savezu nema. To su ljudi koji su iznijeli dobro ovu kampanji. Dodikovi i moji podaci nisu baš identični”, podcrtao je i zatim nastavio:

“Neću se lično odreći nijednog člana. Sa funkcije mogu biti smijenjeni ako su pogriješili, onda ćemo ih smijeniti. Demokratski narodni savez ne može prihvatiti smjene svojih kadrova. Ako si sa nekim u koaliciji 20 godina, onda se mora poštovati povjerenje”.

Pavić je ponovio da se ne slaže s načinom prodaje rudnika Ljubija.

Podsjećamo, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata je predsjedniku Demokratskog narodnog saveza poručio “neki njegovi mangupi su uradili neke stvari veoma loše”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.