Pandža: Ovo je početak za novi, zdraviji i bolji "Aluminij"

Vijesti 19. okt 201813:50 > 13:53
N1

Dražen Pandža, v.d. direktor "Aluminija", je pozdravio prijedloge Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za poboljšanje stanja u ovoj mostarskoj tvornici. Upozorio je da svako odlaganje rješavanja problema u kompaniji dodatno košta "Aluminij".

“Mi još zvanično nismo dobili zaključke Vlade Federacije. Tako da je teško da i mi damo zvanični stav. Kada dobijemo službeno zaključke, odgovorit ćemo na njih. Sve mjere koje su navedene možda nisu adekvatne, ali je ovo početak ka novom, zdravijem i boljem ‘Aluminiju”, rekao je.

Tvrdi da se već počelo s finansijskom konsolidacijom kompanije, što je bio jedan od prijedloga entitetske Vlade na današnjoj sjednici. Pandža je pozdravio i da se izvrši revizija poslovanja, te je dodao:

“Bitan je stav Vlade da ‘Aluminij’ mora raditi i da je interes radnika na prvom mjestu. Posebno nas raduje mjera resornog ministra da se ‘Aluminiju’ osigura opskrba strujom po konkurentnim cijenama”.

Ukazao je da svako odlaganje rješavanj problema “košta” i da u tvornici nedostaje “svega”.

VEZANE VIJESTI

Boris Vican, izvršni direktor “Aluminija”, istakao je sljedeće:

“Postoji mogućnost da se elektroliza stavi u hibernaciju ali bismo opet imali troškove za električnu energiju. Dakle, ne bismo imali proizvodnju, ali bismo imali troškove za struju”.

Podsjećamo, na danas održanoj sjednici u Sarajevu je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine donijela zaključke o “Aluminiju”. Neki od njih su finansijska konsolidacija, revizija poslovanja, distribucija električne energije po konkurentnim cijenama i moguće povećanje kapaciteta proizvodnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.