Cvijanović obavještava ministre o promjeni u sastavu Vlade

Vijesti 22. okt 201813:17 > 13:19
N1

Radno-konsulativna sjednica Vlade Republike Srpske, na kojoj će premijerka Željka Cvijanović obavijestiti ministre o promjeni u sastavu entitetske vlade, bit će održana danas u 14 sati.

Nekoliko dana pred kraj mandata bez funkcije bi mogao da ostane ministar prosvjete i kulture RS-a Dane Malešević (DNS), dok se u nekim medijima spominje razriješenje još jednog ministra te nekoliko zamjenika i pomoćnika ministara, za koje vladajuća stranka u RS-u ocijeni da nisu radili u skladu s njenim, odnosno interesima vladajuće koalicije.

Na predloženom dnevnom redu današnje sjednice Vlade RS-a je i razmatranje Informacije o projektu “Remont i modernizacija željezničke dionice Šamac-Doboj-Rječica (međuentitetska granica RS/FBiH)“ na Koridoru 5 C kroz RS.

Bit će riječi i o Informaciji o prelasku s analogne na digitalnu zemaljsku radio-difuziju u frekvencijskim opsezima 174-230 MHz i 470-862 MHz, o provođenju kampanje “Jačanje medijske pismenosti kod djece u RS“, te, između ostalog, i staju u bankarskom i sektoru osiguranja te radu Komisije za hartije od vrijednosti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVOna ovom linku.