Novi dan: Gosti su Ćudić, Baljević, Avdić…

Vijesti 22. okt 201813:36 > 13:38
N1

Na izborima 2018. zadobila je povjerenje 8706 glasača. Klupu Skupštine Kantona Sarajevo zamjeniće klupom u Parlamentu Federacije BiH. Sabina Ćudić iz Naše stranke gošća je Novog dana danas, a politika u BiH naša je tema.

Sa univerziteta Nebraska, Medicinski centar nedavno je stigla vijest o tome da je prvi put jedan pacijent, u ovom slučaju Jehovin svjedok, primio tzv. beskrvni autologni transplant. Najzaslužniji za taj visokorizični, ali uspješno izvedivi poduhvat jeste Bosanac, Sarajlija Muhamed Baljević koji je danas naš gost.

O košarci u BiH govorimo danas u Novom danu. Nekadašnji kapiten košarkaške reprezentacije BiH Samir Avdić je naš gost.

Uživo pratimo početak rada konferencije koja glavni fokus ima primjenu inovativnih industrijskih rješenja u elektroenergetskom sektoru, s posebnim osvrtom na IT i komunikacione tehnologije, obnovljive izvore električne energije, energetsku efikasnost i energetsku elektroniku.

Uživo smo u Banjaluci, u Centru za životnu sredinu. Govorimo o kvaliteti zraka koji udišemo, kvaliteti vode, hrane, općenito svega što nas okružuje. Koliko neplanska gradnja, klimatske promjene, GMO utiču na zdrav život.

Da li ste pripremili svoje automobile za zimu, ako niste, a i ako jeste, ostanite do kraja uz Novi dan. Uživo smo u Tehničkom centru BIHAMK-a i provjeravamo šta nam je sve potrebno ukoliko želimo spremni dočekati niske temperature, snijeg na kolovozima i slično, dakle izbjeći da auto ne upali, prokliže, zahrđa, pokvari se.

Za društveno-politički komentar kroz naslove sa naslovnica dnevnih novina danas je zadužena Mersiha Drinjaković, novinarka i izvršna urednica u magazinu Gracija.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter | Facebook i UŽIVO na ovom linku.