N1 iznenadila Mamića: Ćiro u studiju!

Vijesti 23. okt 201821:35 > 21:48
N1

Zdravko Mamić, nekrunisani kralj hrvatskog fudbala, gostovao je večeras u emisiji Večernji studio N1 televizije, a posebno zanimljivo bilo je vidjeti njegov ''susret'' s Miroslavom Ćirom Blaževićem.

Blažević se u emisiju javio iz zagrebačkog studija N1 televizije, što je izazvalo veliko zadovoljsto Mamića koji posljednjih mjeseci živi u Međugorju nakon osuđujuće presude u Osijeku.

Legendarni fudbalski stručnjak imao je primjedbe na način na koji je Emela Burdžović vodila razgovor s Mamićem.

”S vama bih se posvađao odmah. Sve ste činili da ga diskreditirate, da mu ne date on izloži ono što je najvjerovatnije istina. A ovo svako od nas ima svojih ispada, a vi ste sve selekcionirali kako biste ga dezavuirali. Mislim da nije bilo korektno prema njemu. Mamić je najatraktivniji gost, bilo u Hrvatskoj, bilo u Bosni i Hercegovini”, kazao je Blažević.

”U vrijeme Mamića, Dinamo je bio ravan najvećim klubovima svijeta”, dodao je bivši selektor fudbalskih reprezentacija BiH i Hrvatske.

Poručio je da je sretan zbog ”dobre forme Zdravka Mamića”.

”Jako sam sretan da sam ga zatekao u ovakvom stanju. Jako je teško živjeti s nepravdom. Konsultirao sam ljude iz sudstva, advokate, koji ne mogu da se načude da je neko mogao bez argumenata poslati čovjeka u inozemstvo, u njegovu drugu domovinu. Hvala Bogu da ona postoji, da moj prijatelj Mamić može šetati i pravi nova prijateljstva i poznanstva. Sretan sam ga vidjeti u dobroj formi”, naglasio je on, a potom kroz osmijeh poručio voditeljici emisije da ”jedva čeka da je se dočepa”.

Pogledajte emisiju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.