Novi dan: Gosti su Hadžibajrić, Bikić, Voćkić…

Vijesti 24. okt 201814:00 > 14:02
N1

Uživo smo u Bihaću i Velikoj Kladuši, saznajte najnovije informacije o situaciji sa migrantima na ovom području. U sarajevskom studiju razgovaramo o njihovim pravima, obavezama, ali i o obavezama BiH. Naš gost Emir Prcanović, direktor Udruženja "Vaša prava BiH".

“Predsjednici Saveza za bolju budućnosti, stranke Narod i pravda i Nezavisne bosanskohercegovačke liste iščekuju poziv iz bloka koji čine stranke ljevice kako bi se pristupilo formiranju vlasti”, kazao je za N1 Ibrahim Hadžibajriž lider NBL-a. Danas za Novi dan Ibrahim Hadžibajrić donosi više detalja o novoj programskoj koaliciji.

Za društveno-politički komentar kroz naslove sa naslovnica dnevnih novina danas je zadužen Milenko Voćkić, Urednik Radija Slobodna Evropa.

Teško životno iskustvo i bolest iskoristila je da pomogne drugima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Elma Tabaković, oboljela od multiple skleroze osnovala je udruženje “Zlatni kist” za edukativno terapijsku pomoć svim osobama sa invaliditetom. Danas je naša gošća.

Uživo prisustvujemo radu okruglog stola „Socijalno ugrožene kategorije mladih i tržište rada”. Saznajte sa kojim izazovima se susreću socijalno ugrožene osobe kada se žele pripremiti za rad.

Sinoć je održana premijera dokumentarnog filma “Keli” autora Muahemda Bikića. Film govori o životu i smrti Želimira Vidovića Kelija, legendarnog fudbalera Sarajeva i reprezentativca bivše Jugoslavije, a koji je ubijen ‘92. godine pri povratku iz Bolnice na Dobrinju, gdje je vozio ranjene sugrađane. Muhamed Bikć gost je Novog dana.

Od 10 do 12 sati danas na šetalištu Nikole Šubića Zrinskog održaće se manifestacija “Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje” u kojoj će sudjelovati osnovne i srednje škole s područja Mostara, kao i kulturno-umjetnička društva. Manifestacija je humanitarnog karaktera, uživo smo u Mostaru i pratimo njen početak.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.