Latić: Ovo je sumrak demokratije

Vijesti 25. okt 201814:27 > 14:41
N1

Novinar i urednik portala The Bosnia Times Nedžad Latić gostovao je u emisiji Newsroom na N1.

Latić je komentarisao situaciju u vezi sa migrantskom krizom u BiH.

Ja sam naravno kao i svi humani ljudi ispočetka reagovao na ovu krizu i vidio sam da svi potenciraju na tom humanizmu. Ne pokazujemo taj svoj merhamet i nažalost smo već pali na ispitu. Navodno to SDA radi ovoj novoj vladi, jer je njihova vlada pala u USK. Njihova ministrica je odgovorna, sve je u njihovim rukama kada su u pitanju migranti. To znači da se može manipulisati i koordinirati sa tom situacijom“, kazao je Latić.

Istakao je da se muslimanima manipulira islamofobijom.

Ja mislim da se islamofobijom muslimani manipuliraju kao i sa svakim drugim oblikom. Najbolji prijatelj Erdogana politički je Orban, koji trpa muslimane u žicu. Gdje su ljevičari i demokrate na vlasti islamofobije je manje. U BiH, način na koji režim manipulira islamofobijom je ciničan odnos. Nije racionalan i nije istinit. Islamofobija ovakva je mila majka kakva je bila u vrijeme balkanskih ratova. To je zaostavština inkvizicijske borbe“, dodao je.

Izborni rezultati?

Sumrak demokratije. Ovo je najgore nešto što se desilo otkako je mir u BiH. Ovi rezultati i krađa glasova je ubijanje srca BiH i ubijanje demokratije“.

Uskoro video.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.