Počela sjednica Vlade FBiH

Vijesti 25. okt 201815:25 > 15:29
N1

Vlada Federacije BiH će na današnjoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati Prijedlog odluke o utvrđivanju sastava i broja članova i načinu rada Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem Federacije Bosne i Hercegovine.

Na dnevnom redu je i informacija o trenutnom statusu projekta „Južna intrekonekcija BiH i Hrvatska (gasovod Zagvozd – Posušje – Novi Travnik/Travnik, sa odvojkom za Mostar)“, koja uključuje i pripremljeni Prednacrt sporazuma između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o izgradnji ovog gasovoda.

Na inicijativu Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, Vlada će se izjasniti o prijedlozima dvije uredbe koje se odnose na izdavanje certifikata u oblasti energijske efikasnosti, dok će Federalno ministarstvo finansija Vladu informirati o izvršenju Budžeta Federacije BiH za prvih devet ovogodišnjih mjeseci.

Pred članovima Federalne vlade je i prijedlog o zaduženju Federacije BiH po Okvirnom sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Razvojne banke Vijeća Evrope (CEB) za izgradnju regionalnog vodovoda Plava voda, u iznosu do 11.000.000 eura.

Bit će razmatran i Program javnih investicija (PJI) FBiH za period 2019.-2021. godina, koji obuhvata podatke o ukupno 108 projekata, ukupne vrijednosti 15.811,87 miliona KM.

Za današnju sjednicu je predložena odluka o odobravanju 1.470.248,85 KM namijenjenih za izmirenje dugovanja četiri privredna društava za PIO zaposlenicima koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a nije im uplaćen radni staž, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.