Novi dan: Jasna Duraković, Izudin Bajrović i Edin Zupčević

Vijesti 25. okt 201815:30 > 15:36
N1

I ovoga jutra govorimo o situaciji sa migrantima u BiH, a posebno na području Unsko-sanskog kantona. Uživo smo u Velikoj Kladuši.

O političkoj situaciji u BiH nakon opštih izbora, ko će i kako formirati vlast na državnom nivou i u Kantonu Sarajevu za Novi dan govori Jasna Duraković iz SBB-a, koja je na izborima dobila podršku birača te će u novom mandatu biti poslanik u kantonalnoj skupštini.

U Sarajevu je u toku 40. Sajam međunarodni sajam turizma i ugostiteljstva. Sarajevo i cijela BiH spadaju u neke od najpoželjnijih neotkrivenih turističkih destinacija. Zašto je to tako govorimo u Novom danu.

Izudin Bajrović odigrao je veliki broj zapaženih uloga u bosanskohercegovačkim pozorištima, te u inostranstvu. Glumio je u brojnim filmskim i tv projektima domaće i regionalne produkcije. Od prošle sedmice je na čelu Narodnog pozorišta Sarajevo i gost je Novog dana.

Pred nama je posebno izdanje najstarijeg muzičkog festivala u našoj zemlji – Jazz festa. Po čemu će ovo izdanje Jazz festa biti posebno za Novi dan govori Edin Zupčević, direktor festivala.

U Sarajevu će u ponedjeljak biti otvorena izložba ”SAD u štampi do početka Velikog rata”. Dragan Golubović iz Mediacentra Sarajevo govoriće o izložbi i sa nama listati dnevnu štampu.

I ovoga petka donosimo pregled aktuelnosti sa Deutsche Wellea. Uživo smo u Bonnu.

Širom svijeta u petak počinje prodaja jednog od najiščekivanijih telefona današnjice – iPhone XR. Prvi put ikada, prodaja jednog Apple uređaja u BiH počeće isti dan kada i u ostatku svijeta. I to će biti jedna od naših tema.

Budite uz Novi dan, od 7 do 10 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.