Salko Selman nije više direktor Razvojne banke

Vijesti 25. okt 201817:12 > 17:18
Vlada FBiH

Vlada Federacije je dala prethodnu saglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Vlade.

Kako je pojašnjeno, njemu je istekao mandat. Prethodna saglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, također zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata.

Nadzorni odbor RB FBiH dobio je i prethodne saglasnosti da Semir Fejzić bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Uprave, a Marijan Oršolić za vršioca dužnosti potpredsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, oba počevši počev od 25.10.2018. godine i na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, održanoj u Sarajevu, donijela Odluku o utvrđivanju sastava i broja članova i načinu rada Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem Federacije BiH, kojim predsjedava premijer FBiH, a čiji su članovi zamjenik premijera FBiH/federalni ministar finansija, premijeri/predsjednici vlada svih deset kantona i predsjednik Predsjedništva Saveza općina i gradova FBiH.

Vlada Federacije BiH danas je donijela Odluku o finansijskoj konsolidaciji privrednog društva Aluminij d.d. Mostar, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.