Sarajevska policija uhapsila kradljivce za pet minuta

Vijesti 25. okt 201820:31 > 20:35
N1/Ilustracija

Sarajevska policija munjevitom reakcijom privela je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su provalili u jedan ugostiteljski objekat.

Dogodilo se to jučer u 02,40 sati, kada su građani obavijestili Prvu policijsku upravu da je u toku izvršenje krivičnog djela teške krađe u ugostiteljski objekat Edo, u ulici Telali, općina Stari Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana u 2,45 sati, policijski službenici su u navedenoj ulici pronašli i lišili slobode S.K., rođen 1987.godine u Sarajevu i S.M., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”teška krađa”

Prilikom pretresa kod istih su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz krivičnog djela teške krađe u pomenuti ugostiteljski objekat. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a S.K. I S.M. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.