OSCE u BiH daje podršku agencijama za provedbu zakona

Vijesti 26. okt 201810:55 > 10:57
N1

Nakon jutrošnjeg tragičnog događaja u kojem je jedan policajac ubijen u sarajevskom naselju Alipašino, a drugi teško ranjen, uslijedile su brojne reakcije.

Reagovao je i šef misije OSCE-a u BiH Bruce G. Berton koji je kazao da misija OSCE-a u BiH daje podršku agencijama za provedbu zakona.

“Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini izražava duboko i najiskrenije saučešće porodici i kolegama policijskog službenika koji je ubijen jutros u Sarajevu i nadu za potpuni oporavak njegovog ranjenog kolege. Dajemo punu podršku agencijama za provedbu zakona u nastojanjima da zaštite opštu i ličnu sigurnost svih građana Bosne i Hercegovine”, naveo je ambasador Bruce G. Berton, šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Podsjetimo, U sarajevskom naselju Alipašino Polje C faza u blizini tržnog centra Bingo jutros oko 4.50 sati pucano je na policijsku patrolu upotvrđeno je u operativnom centru MUP-a KS za N1.

Suvada Kuldija, portparolka MUP-a KS za N1 je potvrdila da je prilikom pucnjave jedan policajac poginuo a da je drugi teško povrijeđen.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.