Novalić: Napad na državu i sigurnost građana

Vijesti 26. okt 201816:48 > 16:56
N1

Ubistvo dvojice pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo koje se desilo četiri sata poslije ponoći je Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, okarakterisao kao napadom na državu, njene institucije i sigurnost građana. Poručio je da će biti učinjeno sve kako bi se pronašli i sankcionisali počinioci ubistva.

U nastavku vam u cijelosti prenosimo saopštenej Federalnog premijera:

“Duboko me potresla vijest o njihovoj pogibiji kada su, časno obavljajući svoj teški i odgovorni posao, štiteći tuđu imovinu i pravni poredak, brutalno napadnuti i tom prilikom zadobili smrtonosne povrede. Ovo je ogroman gubitak za vas, ali i za cijelu zajednicu, pa je u ovom trenutku teško naći riječi utjehe nakon ovog strašnog događaja. Ovo je također napad i na državu i njene institucije i sigurnost građana”, rekao je i dodao:

“Uvjeravam vas da ćemo učiniti sve kako bismo pronašli počinioce ovog gnusnog djela i adekvatno ih kaznili za ovaj njihov počinjeni strašni čin. Uložit ćemo dadatne napore da bi naša policija bila još spremnija da se obračuna s kriminalnom i kriminalcima koji pokazuju sve više brutalnosti i hladnokrvnosti pri izvršenju najtežih krivičnih djela. Na tom putu nećemo štedjeti snage i sredstva, jer sigurnost države i građana je vrijednost koja je neprocjenjiva i za koju se moramo boriti do kraja“, istakao je Novalić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.