"Milorad Dodik je na području RS-a izdržao sve te atake"

Vijesti 29. okt 201809:33 > 14:13
N1

Komentirajući izborne rezultate Miro Lazović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je su SDS i Savez za promjene pokušali preko ubistva Davida Dragičevića stvoriti javnu političku klimu protiv SNSD-a ali u tome nisu uspjeli.

Lazović je kazao da je očekivao ovakve rezultate izbora vjerujući da se SNSD pobijediti u Republici Srpskoj.

“Očekivao sam ovakve rezultate izbora vjerujući da se SNSD pobijediti u Republici Srpskoj bez obzira što je Savez za promjene sa SDS-om i PDP-om pokušavao da promijeni tu političku situaciju. Milorad Dodik je na području RS-a izdržao sve te atake. SDS i Savez za promjene su pokušali preko ubistva Davida Dragičevića stvoriti javnu političku klimu protiv SNSD-a i u tome nisu uspjeli. U tom kontekstu Milorad Dodik kao član Predsjedništva BiH i Željka Cvijanović su pobijedili”, istakao je Lazović za N1.

Savez za promjene i SDS vodio je pogrešnu politiku istakao je Lazović.

“Slab je rezultat SDS-a u odnosu na ono što su govorili. To dokazuje da je Savez za promjene i SDS vodio pogrešnu politiku. Oni su na području Republike Srpske pokušavali kopirati Milorada Dodika u mnogim stvarim a Milorad Dodik je svojom brutalnom i agresivnom politikom uspio ih amortizirati i na neki način kompromitirati i u javnosti u Republici Srpskoj i u Bosni i Hercegovini. Na način da se oni ne mogu otrgnuti od te agresivne politike Milorada Dodika. Mislim da je tu jedan od razloga njihobog slabog uspjeha”, naglasio je Lazović.

Lazović je očekivao slabiji rezultat SDA s obzirom na unutrašnja previranja u proteklom periodu.

“Na području Federacije BiH sam očekivao slabiji rezultat SDA s obzirom na unutrašnja previranja u proteklom periodu. Pogotovo to sam očekivao u Kantonu Sarajevo. Oni su se uspjeli konsolidirati i napraviti dobar rezultat. U KS su uspjeli sačuvati deset poslanika koliko su imali 2014. godine. Što je za mene iznenađenje. Kada je u pitanju građanksa alternativa, opozicija tu je mali skok i na nivou FBiH i BiH”, zaključio je Lazović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.