Poruka kolega ubijenih policajaca: Neće nas pobijediti

Vijesti 29. okt 201812:09 > 12:39
N1

O ubijenim policajcima Adisu Sehoviću i Davoru Vujinoviću na današnjoj komemoraciji govorili su i njihove kolege sa kojima su dijelili dobro u lijepim ali i ponekad teškim trenucima.

Mujezin Elfin, Adisov i Davorov kolega i pretpostavljeni istakao je da nikada za osam godina koliko su radili zajedno nije imao problema sa njima.

“Prvi pretpostavljeni mojim momcima sam bio osam godina. Družili smo se i u dobru i u zlu. Radosti i žalosti. Nije mogla proći niti jedna radost da nije obilježena među nama, među našom smjenom da nisu učestvovali kao ljudi. Pošteni momci su izrasli u roditelje, drugove, prijatelje koji su pomagali drugim. Za osam godina raili su pošteno i iskreno. Ni jednom nisam imao problema sa svojim momcima. Bilo da je hladno, toplo, teško. lako radili su svoj zadatak.Kao rukovodilac smjene pokušavao sam Adisa posebno u nekim stvarima spriječavati.Nemoguće je da on sam obavlja poslove za koje je mislio da su jednostavni i laki. Par noći prije susreo se sa tim kriminalcima. Došao je u stanicu i rekao “šefe ja ću im stati na kraj”. Kada smo prije par godina o kolegi Pivodiću pričali, mislio sam da se nikada više neće ponoviti ovaj natpis ” da se ne ponovi” istakao je Elfin.

Elfin je istakao da je više vremena prvodio sa svojim momcima nego sa svojom porodicom.

“Više sam vremena provodio sa svojim momcima nego sa svojom porodicom. Porodicama želim sabora, smiraja, a nama svima da im pomognemo da ta zajednički prebole. Mom Adisu, Špiri da Allah podari dženet a mom Davoru vječnu slavu”, kazao je Eflin.

Predsjednik UO Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić kazao je da se bijes, gorčinu i prezir osjeća zbog načina na koji su Adis i Davor napustili ovaj prelazni svijet.

“U ovom veoma bolnom i teškom trenutku prije svega za porodice Šehović i Vujinović a onda i za sve naše kolege i kolegice ali i poštene i uzorne građane naše zemlje ne možemo probnaći riječi kojima bi opisali sva naša osjećanja. More je tuge, bola ali i bijesa, gorčine, gorčine i prezira. Tužni smo i bolni što se opraštamo od dva ljudska bića. Dvojice ljudina, dvojice uzornih policajaca. Prije svega dva primjerna sina, dva muža, oca i brata i nakon što smo čuli i doživili nemoguće je pronaći adekvatne riječi kojima bi ih uspjeliopisati. Bijes, gorčinu i prezir osjećamo zbog načina na koji su napustili ovaj prelazni svijet”, naglasio je Hadžiabdić.

Kada odlučimo biti plicajci svjesno smo da možemo doći u situaciju kojoj su se našli naši heroji kazao je Hadžiabdić.

“Svjesni da kada odlučimo biti policajci možemo doći u situaciju u kojoj su se našli naši heroji. Izborom da budemo policijski službenici odlučili smo da budemo na strani istine, na strani pravde, strani plemenitosti, čestitosti, poštenja i zakona. Da budemo na strani dobra i služimo, štitimo i pomažemo kako naše građane tako i našu državu”, potcrtao je Hadžiabdić.

Hadžiabdić je kazao da zločince imaju obavezu izvesti pred nadležan sud.

“Zločince koji nas misle uplašiti imamo obavezu izvesti pred nadležan sud kako bi bili adekvatno kažnjeni u skladu sa zakonom. Neće nas nikada pobijediti koliko god u tome imali namjere i koliko god u tome imali namjere i bili brutalni”, zaključio je Hadžiabdić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.