Kesić za N1: Vi ste meni svi Bosanci, ponašajte se tako

Vijesti 30. okt 201815:17 > 15:19
N1

Zoran Kesić, autor i voditelj emisije 24 minuta iz Beograda bio je gost Večernjeg studija na N1. Kesić je na sebi svojstven način komentarisao izbore u Bosni i Hercegovini - ali i zajedničke probleme koje imaju građani zemalja Zapadnog Balkana.

“Nije da nas izbori nisu zanimali. Kako je gledam, nije se mnogo promenilo. Zanimalo nas je šta će biti u RS, gde su se nadali potajno da vide kraj vladavine Milorada Dodika, pogotovo nakon obećanja da će oni dobiti otkaz ako ne glasaju za njega i tako dalje. To prolazi kod naroda, narod voli taj džiberski macho fazon. Nije se materijalizovao onaj pokret Pravda za Davida, u smislu da je moguće nešto građanskom akcijom promeniti. Volio bih da se pronađu ubice”, poručio je Kesić.

“Hrvati su dobili eto tog Komšića, on je već dva puta bio član tročlane aždahe. Izetbegović nije mogao da bude kandidat, ali eto ima njegova kineska zamena – Šefik Džaferović. Ne vidim promenu politike. Bilo bi lepo da BiH doživi promenu. Ja je ne vidim. ekonomski bi bilo lepo, kod vas je gore nego kod nas”, kazao je Kesić dodavši:

“Gde smo – tu smo.”

Na izborima u BiH je prijavljena krađa glasova. Mrtvi su glasali, a jednom je i Kesićev otac u Beogradu bio izbrisan sa spiska.

“To ga je pogodilo. On je penzioner, glasao je na izbornom mestu. Dođe čovek i kažu mu da ga nema. Toliko se potresao da sam se zabrinuo za njegovo zdravlje. Dešava se to u Srbiji, glasaju mrtvi. Mrtvi jedva čekaju izbore. Izbori su u stvari i dan mrtvih”, rekao je za N1.

“Čuo sam da je u Bosni CIK bio ažuran, stigli prvi rezultati pet sati nakon izbora. Te tradicije se nastavljaju. Snage su ušančene. Ne govorim samo o Bosni”, kazao je Kesić u Večernjem studiju na N1.

Kako je kazao – niko ne postavlja pitanje “da li su to časni ljudi, da li bih ih pozvali u kuću”?.

“Trebali bi nas predstavljati najbolji među nama. Ako su to ti izabrani – blago Bosni. Čini mi se da to nisu takvi ljudi. Sad ćemo imati momenat Dodika koji će pokušavati da ruinira Predsedništvo. Voleo bih, ako je ikako moguće, da tročlano Predsedništvo ne bude po sistemu Bošnjak, Srbin, Hrvat i Željko Komšić. Jedan mora da bude čovek, drugi čovek… Da budu za BiH – a ne da svi vuku na svoju stranu”, rekao je Kesić za N1.

“Vi ste meni svi Bosanci. Dobro i Hercegovci. Ponašajte se tako, i u fudbalu i u radu i u ekonomiji”, izjavio je za N1.

Pogledajte snimak kompletne emisije. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.