Osmanagić u Impulsu o fenomenu Bosanskih piramida

Vijesti 30. okt 201820:57 > 21:01
N1

Prvo u nizu jesenjih izdanja Impulsa donosi razgovor iz Visokog, grada koji već 13 godina privlači pažnju svjetske javnosti zbog otkrića kompleksa piramida i mreže podzemnih tunela. Naida Kundurović je razgovarala sa dr. Semirom Osmanagićem, osnivačem Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca".

“Ovo je krenuo kao projekat jednog čovjeka, međutim kad sam objavio vijest o postojanju piramida u oktobru 2005. godine dobio sam 12.000 e-mailova podrške iz cijelog svijeta. Ovo nije projekat jednog čovjeka, ovo je kulturno nasljeđe koje pripada svima.”

“Uradili smo radiokarbonsko datiranje iskopina piramide i poslali na Institut u Kijev. Nalazi su pokazali da se radi o 29.200 godina, što znači da se radi o najstarijoj piramidi na svijetu.”

Interesovanje svjetske javnosti

“National Geographic je dolazio dva puta u Visoko, zatim History kanal, kao i Discovery. 2.250 volontera iz 62 zemlje je prošlo ovdje tokom proteklih deset godina. Nema projekta na Balkanu koji je toliko privukao pažnju svjetske javnosti kao što su Bosanske piramide.”

Nova nauka

“21. stoljeće donosi nam novu nauku o piramidama. Piramide su moćne energetske mašine. Uče nas da je postojala razvijena civilizacija u dalekoj prošlosti, koja je poznavala našu planetu bolje od nas. Znali su pojačati prirodne energetske faktore. A kada imate energiju – imate sve.”

Ljekoviti tuneli duboko ispod zemlje

“Negativni joni čiste zrak od prašine, podižu nivo kisika u krvi, generalno jako su korisni. Primjera radi, najviša koncentracija negativnih jona je na planini Igman i iznosi 4.000 po kubnom centimetru. U našim tunelima je izmjereno do 40.000 negativnih jona! Kao da su ti napredni narodi iz prahistorije pravili ljekovite komore ispod zemlje.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.