Irfan Čengić o sastanku u Sloveniji

Vijesti 31. okt 201811:59 > 12:13
N1

Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 da je prisustvovao sastanku koji su u protekla dva dana organizovale ambasade Velike Britanije i Njemačke u BiH.

Sastanak je organizovan s ciljem definisanja nove reformske agende koja bi trebala biti aktuelna u naredne četiri godine. Čengić je za N1 kazao da se radi o prvom sastanku ove vrste te da će ih u narednom periodu biti još mnogo.

‘Imali smo sastanak koji se ticao dosadašnjeg uspjeha i neuspjeha dosadašnje reformske agende i o koracima za izradu buduće reformske agende koja će biti za sve niveo vlasti u BiH, prvi inicinjalni sastanak gdje smo razmijenili ideje i mišljenja. Ovakvih sastanaka će biti još mnogo”, rekao je on za N1.

Na konstataciju da je sastanak bio ”skriven” od očiju javnosti, prvi operativac SDP-a kazao je da rezultati još uvijek nisu interesantni medijima.

‘Nije ovo ništa interesantno medijima, tu su bili ljudi koji su radili na izbornim programima i koji mogu govoriti i o dosadašnjim i o budućim aktivnostima”, kratko je poručio on.

Podsjećamo, SNSD je na ovom sastanku predstavljao ministar finansija u Vladi RS-a Zoran Tegeltija, ministrica finansija u Vladi FBiH Jelka Milićević – HDZ, premijer FBiH Fadil Novalić – SDA, Slaviša Mraković – PDP, a prisustvovali su i predstavnici DNS-a, PDP-a, HDZ 1990. Dženan Đonlagić predstavljao je DF, Sabina Čudić – Našu stranku, Senad Šepić – Nezavisni blok, Elmedin Konaković – Narod i pravdu, Irfan Čengić – SDP te Adisa Arapović – SBB.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.