Hadžibajrićev poziv Vladi Kantona Sarajevo

Vijesti 31. okt 201815:26 > 15:28
N1

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić pozvao je Vladu Kantona Sarajevo da konačno riješi problem gradskog prevoza u Starom Gradu i građanima ove općine osigura normalne uslove za svakodnevni život.

“Kao načelnik Općine Stari Grad Sarajevo, pozivam Vladu Kantona Sarajevo da iskoriste posljednju šansu i preostali period do formiranja nove vlade iskoriste da nađu rješenje za građane Starog Grada.

Nedopustvo je da naši građani i dalje nemaju gradski prevoz u padinskim dijelovima i da godinama pješače do posla, škole ili bilo gdje drugo. Obraćali smo vam se mnogo puta, nudili rješenja, pokušavali kupiti vozila…ništa od toga nije uspjelo!

Danas ste nas doveli u situaciju da ste svojim odlukama poništili većinu minibuskih linija u Starom Gradu i oduzeli ih ranijem prevozniku, a niste ih dodijelili nikome. Niste raspisali javni poziv za izbor novog prevoznika, a niste ni privremeno dodijelili linije drugom prevozniku! Dakle, šta je po vama rješenje? Da čekate formiranje nove Vlade i ostavite njima ovaj problem?

Takav indiferentan odnos prema našim građanima koji pokazujete godinama unazad, ni ne pokušavajući da riješite problem, kao i izostanak svake komunikacije sa njima, pokazuje apsolutni nedostatak empatije.

Da li znate da većina našeg stanovništva živi u padinskim dijelovima? Da li na primjer znate da od Latinske ćuprije do Širokače ima preko 4 km udaljenosti, do Jarčedola 3,5 km, a od Baščaršije do Mošćanice je više od 5 km? Pokušajte vi godinama pješačiti na ovim udaljenostima, pa će vam biti jasnije o čemu pričamo.

Poručujem vam da građani Starog Grada neće više biti taoci vaših loših odluka i nesposobnosti da riješite pitanje gradskog saobraćaja, ne samo u našoj općini, nego u cijelom Kantonu Sarajevo”, poručio je Hadžibajrić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.