Šolaja za N1: Koalicija u RS-u ostaje na okupu

Vijesti 31. okt 201818:33 > 18:41
N1

Dušica Šolaja, aktuelna i buduća poslanica SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, za N1 je kazala da je nja stranka zadovoljna izbornim rezultatima, prije svega izborom Željke Cvijanović za predsjednika RS-a i Milorada Dodika za člana Predsjedništva BiH.

“Ovaj izborni rezultat je pokazao da s građani u Republici Srpskoj prepoznali sve ono što je vlast u Republici Srpskoj radila u prethodne četiri godine i, na naše veliko zadovoljstvo, ocijenili visokom ocjenom”, istakla je.

Pojedini mediji navode da bi novi mandatar za sastav Vlade RS-a mogao biti Zoran Tegeltija, sadašnji ministar finansija.

Šolaja tvrdi da će biti obavljeno niz konsultacija na temu mandatara do konstituiranja nove Skupštine.

“Ono što je sigurno je da će SNSD ponuditi najbolja moguća rješenja za sve ono što smo predvidjeli raditi u naredne četiri godine”, kazala je.

Komentarisala je i turbulencije između Dodika i Marka Pavića, predsjednika DNS-a, kazavši da one ne pojeftinjuju bilo čiju pregovaračku poziciju uoči formiranja nove vlasti u RS-u.

“To je koalicija koja jako dugo traje i zaista dobro funkcioniše. Jedino što je neupitno je da i dalje ta koalicija ostane na okupu”, pojasnila je.

Kazala je da stvari koje su se desile poslije izbora između SNSD-a i DNS-a su “korekcija onoga što nije dobro”.

“Tu koaliciju doživljavamo kao porodicu, ali to ne znači da svaki njen pojednični član svoj posao radio dobro”, istakla je Šolaja.

Podsjećamo, desetak dana nakon izbora, Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture iz DNS-a, razriješen je dužnosti, po odluci Željke Cvijanović, predsjednice Vlade Republike Srpske iz SNSD-a.

Pogledajte cijeli intervju u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.