Pripadnik MUP-a RS uhapšen za ubistvo Irene Predojević

Vijesti 01. nov 201809:54 > 09:57
ilustaracija

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske uhapsili su osobu čiji su inicijali G.J. iz Kozarske Dubice zbog postojanja osnova sumnje da je 2005. godine ubio sugrađanku Irenu Predojević.

Riječ je o policijskom službeniku prijedorske Policijske uprave koji se tereti za krivično djelo teško ubistvo na naročito svirep i podmukao način nad Irenom Predojević.

U toku je postupak suspenzije G.J, saopšteno je iz entitetskog MUP-a.

Istraga o ubistvu Predojević sprovodi se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, kojem će uhapšeni biti danas predat uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policajca su uhapsili službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima Policijske uprave Prijedor.

Irena Predojević /28/ ubijena je u noći između 6. i 7. avgusta 2005. godine kada se nakon noćnog izlaska vraćala kući, a posljednji put je viđena na jednoj od raskrsnica i od tada joj se gubi svaki trag.

Porodica je ujutro prijavila nestanak, a tijelo je pronađeno na divljoj deponiji u selu Božići, u blizini kuće u kojoj je živjela sa roditeljima.

Obdukcijom je utvrđeno da ju je ubica zadavio, a leđa polio benzinom i zapalio da bi prikrio tragove.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.