Akcija sarajevske policije: Uhapšene tri osobe

Vijesti 01. nov 201812:09 > 12:24
N1/Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo ''posjedovanje i omogućavanje užavanja opojnih droga''.

VEZANE VIJESTI

Kako je prioćeno iz MUP-a KS, u 23.10 sati policijski službenici Četvrte policijske uprave su u ulici Dobrinjske bolnice, općina Novi Grad Sarajevo, nakon kontrole i pretresa lica: M.Š. rođen 2000.godine, A.B. rođen 2000. godine i A.R. rođen 1996. godine, svi iz Sarajeva pronašli jedan pvc-paketić u kojem se nalazila bijela, praškasta materija koja svojih izgledom podsjeća na opojnu drogu „speed“ i dva pvc-paketića u kojem se nalazila suha, zeljasta materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo ”posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” spomenute osobe su lišena slobode i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, saopćeno je danas iz MUP-a KS.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.