Višković: Čekam stavove koalicionih partnera

Vijesti 02. nov 201810:24 > 10:39
N1

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je danas da čeka stavove koalicionih partnera DNS i SP o mogućnosti da bude mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske.

“Čekam stavove koalicionih partnera, odnosno da njihovi stranački organi donesu odluke koje su potrebne da bi nakon toga razgovarali o podjeli resora, imenovanju ministara i ostalim značajnim poslovima”, izjavio je Višković za kojeg je juče lider SNSD-a Milorad Dodik rekao da će biti predložen za mandatara.

Višković je istakao da je Ujedinjena Srpska već podržala Dodikov prijedlog da bude mandatar za sastav Vlade Republike Srpske.

SP i DNS, kao ključni koalicioni partneri, još nisu iznijeli stav. Očekujem da dobijem njihovu podršku da bi krenuli sa redovnim aktivnostima. Ne želim sada da govorim o kadrovskim rješenjima i ministrima dok ne budem imao podršku stranaka koju čine koaliciju i skupštinsku većinu”, kaže Višković.

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je jučer da će ova stranka novoizabranoj predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović predložiti Viškovića za mandatara za sastav vlade Srpske.

Višković je docent doktor tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja. Rođen je 1. februara 1964. godine u Milićima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.