Šta etnička mapa BiH radi iza mađarskog premijera?

Vijesti 03. nov 201816:59 > 17:00
Twitter

Poznati britanski historičar i profesor na SSST Univerzitetu u Sarajevu Marko Attila Hoare na zvaničnom Twitter profilu objavio je fotografiju mađarskog premijera Viktora Orbana iza kojeg stoji etnička mapa Bosne i Hercegovine.

Kako je objasnio Hoare, Orban je na fotografiji držao knjigu “vodećeg britanskog islamofoba”, kolumniste Spectatora Douglasa Murrayja “The Strange Death of Europe” u kojoj se tvrdi kako imigracija uništava Stari kontinent.

Podsjećamo, ovo nije prvi put kako kontroverzni desničarski premijer Mađarske sjedi pored etničke mape BiH. Slična slika se mogla vidjeti i tokom njegovog nedavnog sastanka sa italijanskim desničarima.

Kada je prije dvije godine, tačnije u aprilu 2016. godine, delegacija Islamske zajednice u BiH na čelu sa reisu-l-ulema Huseinom ef. Kavazovićem boravila u posjeti Mađarskoj u Orbanovom kabinetu nije bilo ove karte, potvrđeno je za N1 iz Rijaseta.

Inače, Marko Attila Hoare je stručnjak za historiju Balkana. Napisao je niz knjiga koje se bave genocidom i ratom u BiH. Za sebe kaže da je protivnik antisemita, islamofoba i genocida, a da podržava život i prava LGBT zajednice.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.