Anđić: Bivši sistem bi drugačije riješio ubistvo policajaca

Vijesti 04. nov 201810:18 > 10:27
N1

Bivši milicajac i penzionisani i visoko rangirani policajac Jozo Anđić je u razgovoru za N1 kazao da bi se slučaj ubistva sarajevskih policajaca u bivšem sistem drugačije rješavao i na kraju, riješio.

U bivšem sustavu u kojem je vladao zakon i pravda, cijeli bi se sustav digao i dok to ne bi rasvijetlili ne bi išli kući, niti bi se udaljili od policijskih stanica. U sadašnej vrijeme to nije tako. Policajac kada završi svoje radno vrijeme, on nema autoritet. Mi smo imali autoritet koji nam je dala država“, kazao je Anđić u vezi sa sluačejm ubistva sarajevskih policajaca koji je šokirao regiju.

“Mi smo radili, analize smo slali svakog tjedna, mjeseca i godišnje i morali smo uočiti gdje nam je glavno žarište kriminala”, istakao je.

Anđić je kazao da nijedan kriminalac nema vjeru niti naciju.

Nijedan kriminalac niti segmet kriminala nema vjeru ni naciju. Oni su organizirani. Bilo je toga i prije rata, nije sustav bio imun na automafiju, ali je bilo manje“.

U bivšem sustavu niko nije mogao imati niti čakiju dužu od 6 centimetara, a sada po novim pravilima može nositi ko šta hoće osim policije. Mi smo prije rata imali pravo da pretresemo i oduzmemo sve predmete koji potiču od bilo kog kaznenog djela“, dodao je Anđić.

Poručio je da se pravosuđe ponaša “kao na pijaci”.

“Sudstvo i tužilaštvo se ponašaju kao na pijaci. Dvije obitelji su ostale bez glavnog stuba obitelji i sada neko vrši nagodbu da li pustiti nekoga ili ne, kao na pijaci”.

“Policajac bi trebao da ima najmanje automatsku pušku, međutim ni to nema”, kazao je Anđić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.