Migranti fizički napadnuti u iznajmljenoj kući u Bihaću

Vijesti 06. nov 201813:40 > 13:42
N1

U Bihaću je policiji prijavljen napad na migrante, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a USK, I.H. rođena 1993. godine prijavila je napad na migrante, koji borave u njenoj kući, odnosno u prostoru kojeg im je iznajmila.

A.H. rođen 1991. godine, brat od I.H. je sa još jednom osobom, A.M. rođen 1970. godine je nasilno ušao u kući i fizički napao migrante.

Policija je po dolasku na lokaciju zatekla šest migranata L.R.(1999) , D.Z.M ( 2003), A.H.A ( 1998), A.S.H ( 1992) F.H.A( 1992) svi iz Afganistana i W.K.(2001) iz Pakistana, osobu koja je prijavila događaj, odnosno vlasnicu objekta i petnaestogodišnjakinju, kao i osobu koja ih je napala, A.M ( 1970), dok se A.H (1991) udaljio u nepoznatom pravcu.

Nakon što su policijski službenici izvršili uviđaj, zaključeno je da su A.H. i A.M., nasilno ušli unutar kuće koju su iznajmili migranti, razbivši vrata, potom ispreturali i razbijali stvari po kući, te da im je lice A.H. prijetio vatrnim oružjem – pištoljem, dok je lice A.M. metalnom palicom udarao migrante.

A.H. i A.M su uhapšeni, a nad njima je zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nasilno ponašanje.

Nakon što se predmet kompletira, Tužilaštvu USK će biti dostavljen izvještaj o počinjenom djelu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.