Zvizdić se sastao sa Wigemarkom

Vijesti 06. nov 201815:37 > 15:42
N1

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH ambasadorom Lars-Gunarom Wigemarkom.

Razgovarali su o nastavku reformi na putu Bosne i Hercegovine ka evropskim integracijama i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je tokom sastanka rekao da je nastavak puta ka punopravnom članstvu u EU i NATO važan za građane Bosne i Hercegovine, kao i za potencijalne investitore u svijetu.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasador Wigemark su se saglasili da je potrebno raditi na nastavku i intenziviranju započete pozitivne dinamike izvršavanja obaveza Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji. Rekli su da je u protekle tri godine napravljen napredak u realiziranju ključnih zadataka i obaveza i da u narednom periodu treba nastaviti raditi na unapređenju ekonomskog ambijenta u BiH, kao i na reformama koje će Bosnu i Hercegovinu približiti Evropskoj uniji.

Sastanku je prisustvovao direktor Direkcije za evropske integracije BiH Edin Dilberović, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.