Buran dan na sarajevskim ulicama: Uhapšeno 13 ljudi

Vijesti 07. nov 201811:46 > 12:19
N1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer u odvojenim akcijama 13 osoba zbog sumnje da su počinili različita krivična djela. Četiri osobe uhapšene su na osnovu ranije raspisanih potjernica.

Kako je saopćeno iz MUP-a u 18,10 sati u ulici Porodice Ribar, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće policijske uprave lišili su slobode K.Dž., rođen 1988.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a K.Dž. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U 18,35 sati u ulici Mekote, općina Ilidža, provodeći akciju kodnog naziva “ČISTAČ III”, policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga-Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, lišili su slobode M.A., rođen 1992.godine u Tuzli, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 238. stav 1. KZ F BiH (Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga). Prilikom pretresa kod njega je pronađeno i oduzeto oko 30 grama bijele materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin i dva paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalng tužilaštva Kantona Sarajevo, a M.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

U 20,00 sati u ulici Trg žrtava genocida u Srebrenici, općina Novo Sarajevo, policijski službenici Treće policijske uprave lišili su slobode O.M., rođen 1989.godine u Maroku, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 239. KZ F BiH (Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga). Prilikom pretresa kod istog su pronađena i oduzeta tri paketića sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a O.M. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

Kako navode iz MUP-a, u 00,15 sati, policijski službenici Treće policijske uprave lišili su slobode T.S., rođen 2000.godine u Holandiji, Š.E., rođen 2000.godine u Sarajevu i K.E., rođen 1998.godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Teška krađa u pokušaju). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

N1

U 14,00 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode F.S., rođen 1960.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je u ulici Urijan Dedina, općina Centar Sarajevo izvršio krivično djelo teške krađe u garažu vlasništvo A.J. iz Sarajeva. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici su kod F.S., pronašli i uz potvrdu oduzeli otuđeno biciklo marke “Capriolo” i električnu kosilicu marke “MMTCH”. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Sinoć u 19,30 sati, policijski službenici VI PU lišili su slobode V.A., rođen 1991.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa). Isti je pomenutog dana u mjestu Lepenica, općina Hadžići, skupa sa Č.K. i G.S. iz Sarajeva izvršio krivično djelo teške krađe u benzinsku pumpu “Hold Ina”. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj na licu mjesta su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon lišenja slobode, V.A. je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. U službenim prostorjama, osumnjičeni Č.K. je kriminalistički obrađen, nakon čega je otpušten. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku trećeg izvršioca za kojim je raspisana operativna potraga.

U 01,30 sati, policijski službenici II PU lišili su slobode M.A., rođen 1982.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 373. KZ F BiH (Krivotvorenje isprave). O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Prema izvještaju, u 9,00 sati u ulici Sedrenik, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu potrage, policijski službenici I PU su pronašli i lišili slobode B.S., rođen 1978.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a on je predat u nadležnost policijskim službenicima PS Jajce.

U 10,00 sati, na osnovu potrage MUP-a RS, policijski službenici III PU su pronašli i lišili slobode H.M., rođen 1984.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a on je predat u nadležnost policijskim službenicima PS Istočna Ilidža.

U 10,45 sati, na osnovu potrage MUP-a RS, policijski službenici III PU lišili su slobode K.E., rođen 1992.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a isti je predat u nadležnost policijskim službenicima PS Istočno Sarajevo.

Prema izvještaju MUP-a, u 10,40 sati, na osnovu potrage, policijski službenici V PU lišili su slobode Y.A., rođen 1984.godine u Turskoj, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je u ranijem periodu počinio krivično djelo iz člana 290. KZ F BiH (Utaja), na štetu E.E. iz Turske. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a protiv navedenog lica će biti preduzete zakonom predviđene mjere i radnje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.