Šepić za N1 potvrdio raniji stav: Bez SDA

Vijesti 07. nov 201814:31 > 14:46
N1

Senad Šepić, lider Nezavisnog bloka, potvrdio je za N1 da njegova politička opcija razgovara o uspostavi vlasti u pet kantona FBiH, te da su i u razgovorima za više nivoe vlasti.

U izjavi za N1, Šepić je kazao da Nezavisni blok i dalje stoji pri stavu da neće koalirati sa SDA.

“Mislim da oni koji jesu dobili najveći broj glasova trebaju pokazati kapacitet da formiraju vlast. Stranka koja je dobila najveći broj glasova nema kapaciteta da formira vlast. Odgovornost je na drugim strankama da se okrupne, naprave zajednički blok i naprave većinu na svim nivoima vlasti”, poručio je Šepić za N1.

“Nezavisni blok učestvuje u razgovorima u pet kantona. Uvjereni smo da se može napraviti vlast širokog bloka centra, gdje pripada i Nezavisni blok, i s druge strane blok okupljen oko građanskih stranaka ljevice”, izjavio je Šepić.

Kanton Sarajevo, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski, Unsko-sanski i Bosansko-podrinjski kanton su oni gdje Nezavisni blok aktivno učestvuje u pregovorima, potvrdio je za N1 Šepić.

Šepić je rekao i to da je opasno nastaviti ovako živjeti.

“Ljudi koji razmišljaju o budućnosti su svjesni da treba da se desi promjena, to podrazumijeva drugačiju politiku. Oni koji se na toj osnovi okupe – pokazat će da imaju kapacitet”, kazao je Šepić za N1.

On je istakao da na ovoj platformi se može dobiti promjena u državi, jer prema njegovom mišljenju, građani su pokazali da su većinski za druge stranke i da žele promjene u državi.

Istakao je da će te stranke biti u stanju da naprave takvu promjenu.

Detaljnije o ovoj temi u Dnevniku u 19 na N1.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.