Šarović: U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike

Vijesti 07. nov 201817:33 > 17:43
N1

Mirko Šarović, član Predsedništva SDS-a, odbio je da komentariše odluku predsjednika SDS-a Vukota Govedarice o isključenju Obrena Petrovića iz stranke, kazavši da Govedarica crpi to pravo iz Statuta stranke.

Tvrdi da nije upoznat sa tom odlukom, te da to nije tema koja bi trebala da se raspravlja na Reigonalnom odboru SDS-a danas u Istočnom Sarajevu.

“To je jedan od odbora, on ne donosi odluke. Odbor, praktično, zauzima određene stavove i koordindiše regionalna dešavanja u okviru jedne političke organizacije, kao što je SDS”, kazao je.

Šarović kaže da ima jasan politički stav o određenim pitanjima, koje će da iznese na Regionalnom odboru.

“Ukoliko bude to značajno, nakon toga mogu da iznesem i svoj lični stav. Smatram da jedna ozbiljna politička organizacija, a SDS bi to trebalo da bude, treba da ima svoja pravila i da ima jednu politiku. U jednoj stranci ne mogu da budu dvije politike”, istakao je.

Tokom press konferencije, Šarović je u svojstvu ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose govorio i o mjerama koje je Vlada Kosova uvela na uvoz svih proizvoda proizvedenih u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.