Vrljić bez komentara o posjeti Komšića Bugojnu

Vijesti 08. nov 201811:36 > 11:49
Bugojno danas

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić jedan je od 11 potpisnika pisma u kojem novoizabranog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića proglašavaju nepoželjnim u općinama Srednje Bosne gdje žive Hrvati. Ipak, Komšić je na poziv općinskog načelnika jučer boravio u ovom gradu.

Lider Demokratske fronte susreo se sa općinskim načelnikom Hasanom Ajkunićem i novoizabranim zastupnikom Demokratske fronte u državnom parlamentu Vlatkom Glavašom. Ajkunić je u obraćanju javnosti nakon susreta s Komšićem kazao da je BiH slobodna država i da je Bugojno danas posjetio legalno izabrani član Predsjedništva.

”BiH je slobodna država, legalno izabrani član Predsjedništva i ovo sve što je bilo danas, razgovor je bio za naše Bugojno, za kanton i državu. Želim da kažem – dobrodošao predsjednik u Bugojno. Izvjesno je da ćemo imati jedan projekat, zašto ne kazati da je ta jedna poruka da smo svi u državi jednaki”, rekao je Ajkunić.

VEZANE VIJESTI

Zatražili smo i reakciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno Igora Vrljića.

“Bez komentara”, bio je kratak Vrljićev odgovor na upit kako komentariše posjetu Komšića Bugojnu nakon što je on kao predssjedavajući Vijeća potpisao pismo u kojem novoizabranog čalana Predsjedništva BiH Željka Komšića proglašavaju nepoželjnim u nekoliko bh. gradova, među kojima je i Bugojno.

Sam Komšić bio je zadovoljan jučerašnjim sastankom, te kazao da Bugono zaslužuje pažnju – ne samo kantonalnih vlasti već i vrha države.

“Lokane zajednice nisu važne samo kad su lokalni izbori. Ta veza vrha države s lokalnim zajednicama mora biti jača. Razgovarali smo o nekim projektima, prije svega ekonomske naravni. Kako otvoriti nova radna, mjesta kako ljudima vratiti nadu da se ovdje može živjeti”, poručio je Komšić.

Podsjećamo, Ajkunić je u nedavnom razgovoru za N1 kazao da je Komšić kao novi član Predsjedništva BiH dobrodošao u Bugojno i pozvao ga da dođe što je Komšić i uradio. 

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i društvenih mreža Twitter| Facebook i UŽIVO na ovom linku.